Afscheid met een geliefde veroorzaakt onvermijdelijk pijn. Maar deze moeilijke fase kan een periode van creatie zijn als u beslist. voelen.

Basisideeën

Pijn van verraad, bitterheid, tranen, beangstigende eenzaamheid. Het lijkt erop dat er in het leven nooit goed zal zijn. Maar deze keer geeft ons de kans om sterker en gelukkiger te worden.

” S ochtends wakker worden, herinner ik me dat we uit elkaar zijn gegaan – en een golf van pijn en zelfhulp bedekken mij. Ik loop door de straat en ik heb het gevoel dat ik hem nu zal zien, hem belt – en alles zal zijn zoals voorheen. “De 29-jarige Inna woonde vijf jaar bij haar man, en drie maanden geleden ging hij naar een andere vrouw. Het is moeilijk voor haar, zoals velen die zich in een dergelijke situatie bevonden, is het moeilijk om positieve aspecten te zien in een scheiding. Snel het vertrouwen in zichzelf verliest, weet ze gewoon niet hoe ze moet leven. En toch … het is op dit moment dat het mogelijk is om een ​​andere, gelukkiger toekomst voor jezelf te creëren.

Gevoel van leegte

De gebroken liefde brengt altijd lijden. Het lijkt erop dat we meer hebben verloren dan een soulmate – we hebben een deel van onszelf verloren. “Zo’n gevoel ontstaat omdat liefdesrelaties de illusie van volheid creëren”, legt de familie -psychotherapeut Elena Ulitova uit. – Het lijkt erop dat we onze helft hebben gevonden, liefhebben en geliefd zijn, we stellen ons voor dat we de betekenis van het bestaan ​​hebben gekregen. Maar in werkelijkheid is dit niet zo. “.

Als blijkt dat degene van wie we hielden helemaal niet ons deel was, dat hij zijn eigen wil heeft, wordt de illusie vernietigd. En er is een risico om op een of andere graad te verliezen en de betekenis van het leven. De leegte in het appartement weerspiegelt de leegte in ons. Sommigen maken zich zorgen als observatie, zich uitgeput, verwarrend voelen.

“Het lijden is vooral sterk in gevallen waarin een https://jeannettecnossen.nl/privacy-verklaring/ andere persoon nodig is om zijn eigen imago te behouden – perfect, sterk, positief”, zegt Psychoanalytic Didier Laer.- Als dit narcistische aspect vooral belangrijk was in een relatie, dan is de reactie op de kloof de afschrijving van de “I” en depressie “.

Voor degenen die alleen werden gelaten, is het belangrijk om haat tegen de “verrader” te overwinnen. en bittere teleurstelling in jezelf. Dit kan blijken of de vraag constructief is: dat het in het vervallen paar fout is gegaan? En wat is de rol van ieder van ons in dit falen?

Geeft een lijst van Elena Ulitova -vragen die moeten worden gesteld. Eerlijke antwoorden zullen helpen om dezelfde fouten in de toekomstige unie te voorkomen.

Begrijp de redenen voor de kloof

“Het laat niet altijd het” slechte “achter, maar het” goed “blijft een verlaten slachtoffer,” exact is Didier Lore exact. “Soms verliest een van de partners, die zich realiseert dat de relatie tot stilstand is gekomen, gewoon de stimulans aan het leven samen en laat de andere zonder onnodige spijt achter”. Er zijn, zij het minder vaak, gevallen zoals natuurrampen – zo’n plotseling flitste alle -consumerende passie.

Herken het verlies

Bij het verbreken van relaties hebben we niet alleen spijt van wat er met ons is overkomen, maar ook over wat, maar nu zal het niet plaatsvinden.

“Dit verlies moet worden erkend en rouwen”, benadrukt Elena Ulitova. -Het is nutteloos om te doen alsof alles nog steeds aan de hand is. Geef uw verdriet de tijd om het verleden van het heden te scheiden. Dan zal het mogelijk zijn om naar de toekomst te kijken “.

Wat we precies hebben verloren? Hierover nadenken, hebben we de kans om te begrijpen welke van onze behoeften de voormalige partner heeft gereageerd: bijvoorbeeld huishulp, zorg of bewondering waarvoor we nodig hadden. Welke van deze behoeften kunnen we alleen bevredigen, en welke met andere mensen?

Er is nog een belangrijke rol in dit verlies – we verloren de kans om onze gevoelens aan een ander te uiten, of het nu liefde of haat is. Ik wil het douchen met verwijten of tot harte drukken – maar het is er niet meer. Hoe te zijn?

“Leer te materialiseren wat we voelen,” adviseert de psycholoog Elena Emelyanova en biedt het aanbieden van ervaringen in de tekeningen. En voegt eraan toe: “U kunt uw emoties niet alleen uitdrukken met behulp van kleuren. Om dit te doen, kunt u bijvoorbeeld plasticine of ander materiaal gebruiken “. Dus krijgen we de kans om onze gevoelens te “zien” en “aan te raken” en hen daarmee van onszelf te scheiden, niet meer te identificeren.

“Ik moest mijn leven opnieuw opbouwen”

Elena, 45 jaar oud, in het laatste huwelijk van drie kinderen

“Toen mijn man me verliet, leken ze al het bloed van mij te worden vrijgelaten. Moeder nam de kinderen naar haar toe en ik werd alleen gelaten – lag roerloos op het bed in een kamer met gesloten gordijnen, met een telefoon uitgeschakeld. Een stuk lichaam werd van mij afgesneden. Mijn man ontbrak fysiek. Twee maanden later bracht mijn moeder de kinderen en verhuisde zelf naar mij. Ze eiste dat ik het huis verliet.

Toen mijn driejarige dochter naar me toe kwam met de vraag of ik thee wilde, en ik realiseerde me plotseling dat ze al lang voor me hebben gezorgd, en ik let niet op. Ik besloot mezelf samen te brengen, ik belde de telefoon van vertrouwen.

De vrouwelijke consultant sprak hartelijk met mij, ze adviseerde me om te gaan studeren. Ik koos voor keramiek. Gedoe met rauwe klei gerustgesteld. Ik dacht veel aan het verleden en besefte dat ik met de zaken en zorgen van mijn man leefde, mezelf vergeten. Zelfs de kinderen maakten deel uit van zijn ideale gezin.

Toen hij ons in de steek liet, heb ik niets meer over. Ik moest mijn leven opnieuw opbouwen. Het duurde twee jaar. Maar gedurende deze tijd kwam ik erachter wat mijn geweldige kinderen ik heb, we werden echte vrienden, en we kwamen dichterbij met mijn moeder als altijd eerder.

Nu verkoop ik via internet keramische sieraden en voel ik dat mijn werk nodig is. Nu corresponderen ik met één persoon, hij biedt aan om elkaar te ontmoeten. En ik denk dat ik klaar ben om een ​​gok te wagen “.

Vrouwen lijden meer

De vrouw heeft een bijzonder sterke angst om verlaten te worden, omdat ze in de kindertijd al twee keer het moment van afwijzing heeft meegemaakt. “Volgens de theorie van Freud”, zegt Didier Lore, “wil een klein meisje onbewust haar uitzonderlijke liefde en fallus van haar moeder ontvangen als een symbool van macht over het leven. Ze heeft dit niet en vervelend ontvangen, ze wendt zich tot haar vader – en wat is haar teleurstelling, wanneer het haar duidelijk wordt dat hij van haar moeder houdt en zij zelf niet haar plaats inneemt!””

Een man maakt zich meer zorgen hoe hij een vrouw gelukkig kan maken, om zijn vitaliteit en kracht te tonen

Haar hele leven probeert een vrouw onbewust deze teleurstelling goed te maken, en deels slaagt ze in een liefdesrelatie. De kloof met de partner herinnert zich opnieuw aan de onbewuste ervaringen van de kindertijd en wekt een lange -staande jeugdvrees om verlaten te worden.

Mannen minder afhankelijk van een andere persoon. “De jongen heeft al een fallus, daarom, in de kindertijd, wendt hij zich onmiddellijk tot zijn moeder, terwijl zijn vader fungeert als een tegenstander,” vervolgt Didier Lore. Een man maakt zich meer zorgen hoe hij een vrouw gelukkig kan maken, om zijn vitaliteit en kracht te tonen. Zijn angst om verlaten te worden is niet zo diep als een vrouw, en het is gemakkelijker voor hem om van hem af te komen als gevolg van verschillende liefdeavonturen.

Geef betekenis

Excommunicatie van de borst, de eerste stap, de eerste schooldag zonder ouders, een zomerkamp, ​​afscheid van vrienden en geliefde. Elke nieuwe scheidingervaring lijkt alle vorige te herrijzen. “Om deze pijn te overleven, probeer je je gevoel van jezelf-volwassenen te herwinnen” specialist)” “.

Tegelijkertijd adviseert de psychotherapeut te werken aan het vergroten van zelfvertrouwen, herinnert aan zijn successen in het verleden, nieuwe doelen voor zichzelf stellen. “Het is niet nodig om grote prestaties te eisen”, vervolgt Elena Ulitova. – Soms om naar buiten te gaan of de gerechten te wassen – al een serieuze overwinning. Wees niet bang om jezelf te prijzen. Zoek naar bevestiging dat alles bij u in orde is, ongeacht welke partners bij u zijn of waren. ”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.